Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Поезия, публицистика, изобразително изкуство, музика...
Автор: oste Категория: Поезия
Прочетен: 557479 Постинги: 214 Коментари: 61
Постинги в блога от Август, 2011 г.
26.08.2011 11:23 - САНТОРИНИ
imageСАНТОРИНИ

                Всяка година през август се изправям пред дилемата: Рим – ремонт, Равена – ремонт, Ривиерата – ремонт. Тази година реших драстично да променя статуквото и избрах: Санторини или ремонт? Отговорът бодро изскочи от сенчестата пристройка зад къщата. Дааа, Ремонт! Речено  -  сторено. След известни къртачески и бетонджийски палави дейности, дойде ред и на боядисването. Цветовете сами се нанесоха в новото си жилище. Бяло варосани стени и морско синьо боядисани врати и прозорци. Те ти го и Санторини. Мислех да мина с един ослепително син леген пълен с чешмяна вода, но това не се прие много добре от по нежните и префинени същества, участващи на равна нога в това приключение. Приятел домъкна от някъде порцеленова мивка и казa  - Търси майстор. Готово. Веднага звъннах на човека. Дойде майсторът на оглед. Гледа, смята и каза - дай 60 лева за части. Изпращам ти моя помощник, а аз ще дойда по-късно. Така и стана. Дойде момчето и започна здраво да кърти и подготвя. По някое време се появи и майсторът, садна до мен на пейката и започнахме дружески разговор. От време на време майсторът ставаше, отиваше до помощника  си и казваше – Чакай да помисля. Тук трябва мисловна дейност.  А после нареждаше по устабашийски – Направи го така. След някой и друг час ремонтът бе завършен. Направихме пробата. Водата с радост се изля от новата канелка и бодро пое по направо изрисуваните тръби. Великолепно! - Колко да давам? Попитах аз. –  100 лева , да си разделим с колегата по 50. Рече майсторът. Той е висок 170 см. и тежи 160 кг. Явно бе, че неговата тарифа не бе нито на точка, нито на час, а на килограм живо тегло. Платих като ...Тъй, че за следнащият ремонт качете майстора първо на кантара за да сте хаберлии какво ви се пише.

Стефан Стефанов

26.08.2011 GBBG

Категория: Забавление
Прочетен: 3191 Коментари: 0 Гласове: 0
21.08.2011 21:22 - ДЪГА
imageimageСилен летен дъжд, богат на едри капки и честа звучност, се изля обилно, бързо прииждащ от север.

                Домакини и гости седят на новата веранда, повдигната като палуба на яхта над зелената вълна на тревата, а над тях издутите платна на сенника плющят на насилника вятър.

                Лятна буря – както дошла, така и отишла. Слънцето простира златната си риза на небосклона и от нея се изнизва прешарена дъга, тъкана от свежи багри и росни капки. Градът заприличва на приказка и майката на Божидара и разказва за чудното вълшебство на дъгата да превръща миналите под нея момчета в момичета и момичетата в момчета.

                Шесгодишният рус ангел се фръцва по-далеч от това чудо и заявява на висок глас с характерната си подкупваща усмивка.

-          Не искам! Аз съм доволна от живота си на момиче!

Подочул: Стефан Стефанов

04.08.2011 GBBG

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1425 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: oste
Категория: Поезия
Прочетен: 557479
Постинги: 214
Коментари: 61
Гласове: 378